Justiţie a la Românica

În timp ce unii sunt judecaţi în stare de “arest”, cum ar fi asistenta medicală de la Giuleşti, alţii, gen beizadeaua de Craiova, Iustin Covei va fi judecat în “stare de libertate”. Decizia aparţine Curţii de Apel Bucureşti, care a hotărât că şi alte opt persoane trimise în judecată, tot pentru fraude informatice, să fie eliberate din arest.
Tribunalul Bucureşti a decis, pe 22 septembrie, să admită o cerere de eliberare provizorie şi să dispună judecarea în libertate, cu interdicţia de a părăsi ţara, pentru Iustin Covei, Jean Mihăilă, Dan Bârcă, Petrel Hălănei, Sergiu Dumitriu, Eman Vătămăniţă, Nicolae Dirivan, Alin Şoşa şi Sorin Buruiană.

Tribunalul a hotărât că cei nouă vor fi cercetaţi în libertate, însă cu interdicţia de a părăsi ţara, de a lua legătura între ei sau cu martori, precum şi de a purta arme.

Procurorii DIICOT au atacat cu recurs decizia Tribunalului, care s-a judecat pe 8 octombrie la CAB.

Curtea a amânat pentru 11 octombrie pronunţarea, când a decis să admită în parte contestaţia procurorilor, să menţină decizia de a-i cerceta pe Covei şi ceilalţi “în libertate”, însă să le instituie o obligaţie în plus, respectiv să nu mai exercite activitatea sau profesia în care au săvărşit faptele pentru care sunt judecaţi.

Asta da justiţie!

Sursa: Realitatea

What Next?

Related Articles