Justitia romana: intre penibil si senilitate, episodul 2

Preşedintele Curţii Constituţionale, Ioan Vida, a revenit luni asupra declaraţiilor potrivit cărora pentru miniştrii – parlamentari pentru care Băsescu a cerut anchetarea nu ar mai fi nevoie de avizul Parlamentului şi susţine că a avut doar o convorbire privată şi nu a acordat un interviu.


Preşedintele CCR, Ioan Vida, a precizat că nu ar fi acordat interviu pe tema amintită. “A fost vorba de o convorbire telefonică privată, înregistrată fără ştiinţa şi fără acordul” său, a precizat Vida într-un comunicat remis luni presei.

“Toate actele de procedură care s-au făcut până acum sunt perfect valide. Noi nu le infirmăm. Se continuă ancheta. După ce se publică decizia noastră, dacă se pune problema începerii urmăririi penale împotriva unui ministru, altul decât până acum, atunci se aplică decizia noastră şi atunci aprobarea se va da dacă e senator de Senat, dacă e deputat de Camera Deputaţilor, dacă nu e nici deputat, nici senator de preşedintele României”, a precizat Ioan Vida într-o declaraţie acordată presei şi preluată pe 15 martie de Realitatea TV.

Preşedintele CCR a subliniat că deciziile Curţii nu se pot aplica retroactiv, ele având putere doar pentru viitor.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Ioan Vida, nu a facut decat sa sublinieze impotenta justitiei romane, ineficienta sistemului troglodit din care face parte si mai laes relatiile clientelare pe care le intretin membrii CCR. Chiar daca legea suprema , Constitutia, le-a dat putere ei continua sa se comporte ca slugile. De altfel sunt interesati sa aiba stapani, nici macar nu-i intereseaza cine este acesta.

 

sursa: NewsIn

What Next?

Related Articles