Judecatorul Florin Costiniu – aviz de retinere si arestare in cazul Voicu

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat aviz pentru reţinerea şi arestarea judecătorului Florin Costiniu. Costiniu este şeful Secţiei civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) şi va fi anchetat în dosarul în care a fost arestat preventiv deja Cătălin Voicu.

Judecătorul Costiniu este citat pentru audieri, joi, 8 aprilie, la Direcţia Naţională Anticorupţie, alături de oamenii de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu.

Costiniu este în concediu de odihnă din 1 aprilie, pentru o perioadă de 15 zile.

Judecătorii Florin Costiniu şi Cristian Jipa de la instanţa supremă sunt puşi sub acuzare în dosarul senatorului PSD Cătălin Voicu, arestat pentru corupţie în 30 martie.

Judecătorul Florin Costiniu este preşedintele Secţiei civile şi de proprietate intelectuală a ICCJ. În 17 septembrie 2009, judecătorul Cristian Jipa de la Tribunalul Bucureşti – cel care a şters prejudiciul din cazul Rafo şi a separat dosarul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu de cel al Ioanei Maria Vlas – a fost promovat la Secţia penală a instanţei supreme, Consiliului Superior al Magistraturii admiţând candidatura acestuia, în urma unui simplu interviu.

Judecătorul Florin Costiniu a declarat în  că nu comentează “nici de bine, nici de rău” avizul CSM privind reţinerea şi arestarea sa, că se simte “absolut nevinovat” şi că îşi va pregăti apărarea corespunzător, el motivând intrarea sa în concediu prin faptul că avea “restanţe” în acest sens.

 

Sursa: MEDIAFAX

 

What Next?

Related Articles