Jucătorii lui Portsmouth poartă tricouri ionizate pentru a rezista mai bine la efort

Fotbaliştii lui Portsmouth sunt singurii din Anglia care poartă în timpul meciurilor tricouri ionizate, după modelul mai multor echipe care au jucat la Cupa Mondială de rugby din această vară, informează ediţia de joi a Daily Mail.

Respectivul echipament a fost conceput de o companie din Noua Zeelandă. Materialul se numeşte “IonX” şi este fabricat dintr-un material încărcat cu un câmp electromagnetic negativ. Procesul de ionizare care are loc la nivelul materialului îmbunătăţeşte performanţele sportive ale jucătorilor, iar acum este folosit de Portsmouth în timpul partidelor din Premier League.

Şeful departamentului de tehnologii sportive şi inovaţii de la Universitatea Loughborough, Mike Caine, a efectuat un studiu care arată că există diferenţe între materialul IonX şi cel din tricourile normale de joc. “Materialul ionizat ajută sportivii în timpul exerciţiilor cu intensitate”, a spus Caine, care a descoperit o creştere cu 2,7 procente a forţei. “Sportivii pot să fie ajutaţi de acest material, mai ales că meciurile din Premier League sunt foarte intense”, a mai spus omul de ştiinţă.

IRB a cerut Agenţiei Mondiale Antidoping să clarifice problema tricourilor ionizate şi dacă aceastea pot fi considerate că dopează sportivii. Oficialii echipei engleze Portsmouth vor încerca să împiedice alte echipe din Premier League să evolueze în tricouri ionizate. “Este foarte important pentru noi să fim singurul club care să purtăm în exclusivitate tricourile IonX”, a afirmat directorul executiv al formaţiei, Bruce Vandenberg.

Japonezii au descoperit cu mult timp în urmă că un om care stă lângă o cascadă, acolo unde are loc procesul de ionizare, induce o stare de bine persoanelor, iar cercetătorii germani au folosit ionizarea în anii 1930 pentru a pregăti mai bine din punct de vedere fizic piloţii avioanelor, tehnologie folosită şi pe vremea Uniunii Sovietice.

NEWSIN

What Next?

Recent Articles