Joseph Daul: aderarea României şi Bulgariei la Schengen să fie dusă la bun sfârşit sub preşedinţia maghiară

Preşedintele grupului PPE din Parlamentul European, Joseph Daul, aflat în vizită oficială la Bucureşti, a declarat că “a discutat cu premierul Ungariei, Viktor Orban, ca aderarea României şi Bulgariei la Schengen să fie dusă la bun sfârşit sub preşedinţia maghiară a UE”.
“Am să mă refer la dosarul Schengen, despre care se vorbeşte mult, se scrie mult şi care trebuie să avanseze. Aş dori să salut eforturile realizate de România pentru a îndeplini exigenţele tehnice. Comisia Sch-Eval recunoaşte aceste eforturi importante care au fost făcute de către România. Bulgaria trebuie să facă în continuarea eforturi importante mai ales în ceea ce priveşte frontiera terestră cu Turcia”, a declarat presei Joseph Daul, citează MEDIAFAX.

El a adăugat că PPE va susţine că trebuie respectate regulile care au fost valabile pentru Schengen şi că nu trebuie adăugate alte reguli care nu au fost prevăzute.

“Asta este analiza pe care o va face PPE în zilele care urmează şi vicepreşedintele meu german, care se ocupă de dosarul libertăţi publice, a trimis, ieri seară (joi seară – n.r.), o scrisoare tuturor prietenilor noştri din PPE. Este o scrisoare care merge în sensul bun, astfel încât, în următoarele 15 zile, avansul pe Schengen al României să fie recunoscut. Va trebui, ulterior, să reglementăm problemele care privesc Bulgaria, este ceea ce am discutat, de altfel, cu preşedintele Băsescu. Cei care mă cunosc, ştiu acest lucru – nu sunt în favoarea unei abordări care face spectacol în acest dosar. Este prea important”, a mai susţinut preşedintele grupului PPE din Parlamentul European, aflat în vizită la Bucureşti.

El a precizat că poziţia să nu este “una de spectacol”.

“De aceea, nu sunt în presă toată ziua, vreau ca aceste dosare să avanseze, eu vreau să lucrăm pentru pace, pentru prosperitate în Europa. Am vorbit şi cu premierul Viktor Orban (premierul Ungariei – n.r.), la Strasbourg, săptămâna trecută, ca sub Preşedinţia maghiară (a UE – n.r.) acest dosar să fie dus la bun sfârşit”, a mai afirmat Daul.

El a apreciat că, în urma avizului Comisiei libertăţi, în 15 zile Parlamentul European va vota.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles

One Response to "Joseph Daul: aderarea României şi Bulgariei la Schengen să fie dusă la bun sfârşit sub preşedinţia maghiară"