Joel Shapiro: “Ameninţările lui Vladimir Putin la adresa României şi Polonie sunt false”

Putin la parada de Ziua VictorieiAmeninţările lui Vladimir Putin la adresa României şi Poloniei, legate de găzduirea componentelor sistemului SUA-NATO de apărare antirachetă sunt „false”. Afirmaţia a fost făcută de profesorul doctor Joel Shapiro, de la National Intelligence University din Washington, academia americană unde sunt şcoliţi membrii serviciilor secrete din SUA.
„Sincer cred că este mai mult vorba de el”, consideră expertul în intelligence

“Cred că Rusia şi Putin nu au niciun interes să atace un stat membru NATO sau să declanşeze un război deschis şi de amploare, care ar putea să escaladeze la scară nucleară, însă între timp fac paradă în Siria, în folosul sprijinului ruşilor de acasă şi al etalării forţei de altă dată”.

Profesorul Shapiro a vorbit de asemenea despre proiectul României privind o flotă navală permanentă a NATO la Marea Neagră, dar şi despre terorism şi setea de putere a serviciilor secrete în astfel de momente, potrivit wwwgandul.ro.

„Serviciile pot merge până la un punct, pentru că altfel ne-ar afecta libertăţile. România fiind acum o ţară democratică, este foarte important ca atât Guvernul, cât şi Parlamentul să înţeleagă cum să asigure echilibrul pentru ca pe de o parte cetăţenii să fie protejaţi, iar pe de altă parte ţara să fie şi ea protejată”, apreciază profesorul Joel Shapiro.

www.gandul.info

What Next?

Related Articles