Job pentru un român, oricare ar fi el, în Essex

Managerul unui fast-food din oraşul Essex, din Marea Britanie a inclus într-un anunţ de angajare cerinţa ca cei care candidează pentru postul oferit de el să ştie limba română, relatează Daily Mail, preluat de MEDIAFAX.

Greg Walker a inclus această cerinţă în anunţul de angajare după ce o încercare anterioară de recrutare de personal a atras candidaţi care nu erau interesaţi de acest loc de muncă.

Însă aceasta ofertă a generat o dezbatere aprinsă, mai mulţi localnici trimiţând numeroase plângeri la BBC Radio Essex, cerând eliminarea acestei cerinţe. Ulterior a fost lansată şi o anchetă.

“Nu simt că aş fi făcut ceva incorect. Am un angajat român care a fost aici timp de un an. Comunicarea ar fi mai bună dacă şi ceilalţi ar vorbi română. Dar el vorbeşte şi engleză şi un britanic ar putea lucra aici, de asemenea”, a explicat Walker.

“Am discutat cu JobCentre şi le-am spus că am un angajat român, aşa că acest lucru oferă o şansă comunităţii româneşti să vină să muncească aici”, a adăugat el.

“Toată lumea s-a supărat, afirmând că vreau numai români, dar eu nu am spus acest lucru. Am spus că ar fi un avantaj”, a explicat bărbatul.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles

One Response to "Job pentru un român, oricare ar fi el, în Essex"

  1. danuel says:

    eu sint interseat de postul oferit de managerul din essex chiar daca nu vorbesc engleza 0767593350