Jerzy Buzek, despre necesitatea schimbării pe termen lung a Tratatului

Jerzy Buzek, presedintele PE. foto rfi.

Preşedintele Parlamentului European Jerzy Buzek, a declarat la summitul şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeană că “Uniunea Europeană ar trebui să se pregătească pe termen lung pentru o schimbare a Tratatului, limitată strict la chestiuni  legate de uniunea economică şi guvernanţa economică”.

“Dacă va fi posibilă o schimbare a Tratatului în viitorul apropiat, atunci trebuie cu siguranţă să convingem cetăţenii. Va necesita timp, dar şi o implicare şi un angajament puternice din partea politicienilor”, a spus Buzek potrivit EUObserver.

Preşedintele PE a recunoscut totodată că actuala criză este în primul rând, una “de încredere”.
“Unii dintre cetăţenii noştri nu mai nu mai cred că suntem capabili să oferim soluţii”, a subliniat el.

“De aceea, trebuie să reducem deficitul democratic, să le demonstrăm cetăţenilor noştri că acţiunile pe care le luăm le vor aduce beneficii şi să ne angajăm să ascultăm mai bine cererile cetăţenilor noştri, să le discutăm serios şi să explicăm deciziile politice pe care le luăm”, a spus în încheiere Buzek.

 

 

Sursa: EUObserver

What Next?

Related Articles

One Response to "Jerzy Buzek, despre necesitatea schimbării pe termen lung a Tratatului"

  1. Trifon Gruju says:

    Este nevoie de o clarificare: cine decide in afacerile europene si cine se supune. Nu am raspuns la niciuna, dar am convingerea ca noi ne vom supune. Astfel incat, asa cum ne calauzea presedintele in functiune, sa intarim UE prin renuntarea la suveranitate. Sa ne ajute Dumnezeu!