Jean-Claude Juncker – viitorul preşedinte al CE?

Jean-Claude Juncker- fotoekatheriniJean-Claude Juncker reprezintă propunerea făcută de şefii de stat şi de guvern ai statelor membre UE pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Anunţul a fost făcut de Herman Van Rompuy, preşedintele Consiliului European.

Fostul premier luxemburghez Jean-Claude Junker a declarat că se simte “mândru şi onorat” pentru desemnarea în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, informează AFP.

“Sunt mândru şi onorat că am primit susţinerea Consiliului European”, a declarat Juncker după nominalizare.

“Decizia a fost luată. Consiliul European îl propune pe Jean-Claude Juncker pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene”, a transmis Van Rompuy prin Twitter.

Desemnarea lui Juncker a primit 26 de voturi pentru şi două împotrivă (Marea Britanie şi Ungaria) în Consiliul European.

Junker, candidatul Partidului Popular European pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, va trebui să primească şi aprobarea Parlamentului European.

Votul în PE este programat la jumătatea lunii iulie, iar Junker va trebui să primească cel puţin 376 de voturi “pentru” din totalul de 751.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles