Japonia, SUA şi Coreea de Sud vor colabora în continuare în dosarul nord-coreean

dosar nuclear nord-coreean. foto MEDIAFAX

Politica de colaborare dintre Japonia, Statele Unite ale Americii şi Coreea de Sud în dosarul nuclear nord-coreean va continua.
Cel puţin, acest lucru l-au stabilit celor trei părţi, reuniţi la Tokyo.

“Scopul principal al acestei întâlniri este de a ne demonstra şi confirma solidaritatea, coordonarea şi cooperarea” în problema nucleară nord-coreeană, a declarat Shinsuke Sugiyama, director general în cadrul Ministerului de Externe nipon, potrivit AGERPRES.

Întâlnirea trilaterală de la Tokyo i-a reunit pe reprezentanţii celor trei părţi la negocierile în format de şase privind dosarul nuclear al Coreii de Nord: Shinsuke Sugiyama (Japonia), Lim Sung-Nam (Coreea de Sud) şi Glyn Davies, emisar special al SUA în Coreea de Nord. Discuţiile au avut loc în contextul progreselor înregistrate de proiectul RPDC privind construirea unui reactor cu apă uşoară.

Precedenta reuniune în trei la nivel de experţi a avut loc în luna mai, la Seul.

În septembrie, miniştrii de externe ai SUA, Coreii de Sud şi Japoniei, reuniţi la New York cu prilejul Adunării Generale a ONU, au reafirmat dorinţa celor trei ţări de a-şi continua colaborarea în dosarul nuclear nord-coreean.

Sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles