Intalnire Medvedev – noua conducere de la Chisinau

Preşedintele rus,  Dmitrii Medvedev, “a urat succes noii guvernări de la Chişinău”. Declaraţia a fost făcută după întrevederea cu preşedintele rus de către şeful interimar al statului moldovean, Mihai Ghimpu.


“Aceasta e democraţia, trebuie să ne împăcăm şi să aceptăm decizia alegătorului. Şi conducerea Federaţiei Ruse, şi noi, nu putem să nu recunoaştem deciziile pe care le iau cetăţenii la alegeri”, a spus Ghimpu.

Medvedev a avut întrevederi bilaterale, cu ocazia summitului CSI de vineri, 9 octombrie, de la Chişinău, cu Mihai Ghimpu, preşedintele interimar al ţării, cu Marian Lupu, candidatul la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, precum şi cu preşedinţii azer şi armean.

O solicitare de a avea o întâlnire cu Medvedev din partea fostului preşedinte moldovean, liderul comuniştilor Vladimir Voronin, a fost respinsă.

Întrebat de jurnalişti dacă el a fost cel care s-a opus unei asemenea întâlniri, Ghimpu a spus că “acum nu e cum era pe vremea lui Voronin – cum spunea Voronin, aşa trebuia să faci.

“Preşedintele Federaţiei Ruse a fost cel care şi-a stabilit întâlnirile şi aşa este normal”, a mai spus Ghimpu.

De altfel, preşedintele Medvedev a refuzat şi o întrevedere cu omologul său ucrainean, Viktor Iuşcenko, motivând că are o agendă prea încărcată.

 

 

 

Sursa: NewsIn

What Next?

Related Articles