Italia: reformele structurale vor fi monitorizate de FMI şi UE?

Italia foto www.flickr.com

Potrivit Reuters citată de EUObserver, Italia a acceptat ca Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană să-i monitorizeze progresele în direcţia îndeplinirii obiectivelor legate de reformele structurale, pensii şi codul muncii convenite săptămâna trecută de liderii europeni.


Sursa Reuters, una aflată la nivel înalt în lanţul decizional italian, a afirmat că “Trebuie să ne asigurăm că există credibilitate în ce priveşte obiectivele Italiei, că şi le va îndeplini. Am hotărât să implicăm FMI în procesul de monitorizare, folosind tehnica de care dispune, iar italienii au declarat că acceptă acest lucru”.

“Italia nu are nicio problemă în ce priveşte supravegherea, chiar şi cu implicarea FMI”, a insistat aceasta.

Potrivit aceluiaşi oficial, Comisia Europeană şi FMI vor realiza fiecare rapoarte privind progresele Italiei.

El a menţionat că o aşa-zisă linie de credit preventivă, de 44 miliarde de euro, nu este considerată a fi o opţiune credibilă în cazul Italiei, care are o mare problemă cu încrederea pieţelor.

“Dat fiind climatul general şi lipsa de credibilitate a Italiei, orice problemă, orice pas înapoi are efecte negative înzecite” – a declarat sursa citată de Reuters.

O sursă guvernamentală a declarat pentru AFP, că Italia nu a acceptat o “supraveghere” oficială de către Fondul Monetar Internaţional a respectării angajamentelor sale bugetare, dar este gata să ceară “sfatul” instituţiei de la Washington.

sursa: EUObserver; Reuters

What Next?

Related Articles