Italia – cumva în pericol?

Conducerea UE şi BCE discută pe 11 iulie la Bruxelles despre criza datoriilor în zona euro. Reuniunea neoficială are loc înaintea întâlnirii miniştrilor de finanţe din uniunea monetară, care vor analiza acordarea unui al doilea pachet financiar de urgenţă pentru Grecia.

“Nu este vorba despre o reuniune de criză”, a spus preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, citat de Deutsche Welle.

Italia a intrat în vizorul pieţelor financiare deoarece dobânzile pentru credite destinate statului italian au crescut semnificativ. În această situaţie, investitorii se tem că Italia nu va avea cum să plătească.
Guvernul italian încearcă în această situaţie să dea dovadă de unitate iar preşedintele Giorgio Napolitano a cerut negocieri între putere şi opoziţie.

“Vom face eforturi să arătăm că pieţele exagerează”, a declarat Paolo Bonaiuti, consilierul premierului Silvio Berlusconi.

Potrivit cotidianului german “Die Welt”, BCE a primit solicitări de a dubla la 1500 de miliarde de euro fondul de salvare a ţărilor cu probleme, pentru a putea acoperi un eventual ajutor pentru Italia.

Sursa: Deutsche Welle

What Next?

Related Articles