Israelul este atacat cu arme produse în Iran

Harta Fasia Gaza

Ramadan Abdallah Challah, liderul Jihadului islamic, a afirmat la postul de televiziune Al-Jazeera, că “grupările palestiniene din Fâşia Gaza atacă Israelul cu arme produse în Iran”. Aceasta, potrivit AFP, preluat de AGERPRES.
“Armele rezistenţei de astăzi din Palestina în faţa agresiunii şi aroganţei israeliene sunt în principal de origine iraniană: sunt arme iraniene sau procurate cu finanţare iraniană”, a afirmat Challah.

Fără să precizeze tipul de arme la care se referă şi nici modul în care au fost furnizate, el a susţintu faptul că “toată lumea ştie acest lucru. Nu este un secret!”.,

Totodată, el s-a declarat nemulţumit de faptul că “Iranul este singura ţară arabă care furnizează armament rezistenţei din Gaza”.

Preşedintele Israelului, Shimon Perez, a acuzat luni Iranul că încurajează mişcarea palestiniană Hamas să bombardeze Israelul în loc să contribuie la eforturile pentru a se ajunge la un armistiţiu.

Shimon Perez i-a acuzat pe iranieni că au  livrat către Hamas rachete Fajr-5, care au fost lansate în ultimele zile împotriva statului evreu.
Purtătorul de cuvânt al ministerului iranian de Externe nu a confirmat şi nici infirmat aceste acuzaţii.

Acesta a spus doar că “ceea ce este important, este ca palestinienii să dispună de arme pentru a se apăra”.

 

 

Sursa: AFP, AGERPRES

What Next?

Related Articles