Israelul a depus o plângere la ONU împotriva Siriei

sediul ONU. foto UN org

Urmare a faptului că trei tancuri siriene au pătruns, în dimineaţa zilei de 3 noiembrie în zona demilitarizată de pe Înălţimile Golan, situată între cele două ţări, Israelul a depus o plângere la ONU.

Potrivit mass-media israeliene, tancurile au intrat în localitatea Beer Ajam, la sud-est de Qouneitra, pentru a se confrunta cu rebelii ce luptă împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad.
Postul de radio public israelian a anunţat că armata a ridicat nivelul său de alertă, dar purtătorul de cuvânt al armatei a refuzat să comenteze această informaţie.
Oficial, Siria este în stare de război cu Israelul, care a ocupat parţial Înălţimile Golan în “războiul de şase zile” din 1967.
De la acordul încheiat între cele două ţări în 1974, aproximativ 1.200 de membri neînarmaţi ai Forţei Naţiunilor Unite FNUOD patrulează în zona de securitate.

În luna iulie, statul evreu a depus o plângere adresată Secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, pentru a denunţa infiltrarea de soldaţi sirieni în zona demilitarizată.

Sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles