Israelienii derutati de declaratiile ministrului ceh al apararii sau “Doamnele, politica si … armata”

Ziarul israelian de limba engleza The Jerusalem Post a interpretat gresit declaratiile ministrului ceh al apararii Vlasta Parkanova privind sprijinul guvernului de la Praga pentru aderarea Israelului la NATO.


Declaratia a fost facuta de purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Republica Cehă, Andrej Cirtek, informează în ediţia sa de miercuri ziarul Czech Happenings citata de ROMPRES.

Aflată într-o vizită oficială în Israel, dna Parkanova a subliniat interesul comun, atât al Alianţei Nord-Atlantice, cât şi al Israelului, privind lupta împotriva terorismului, a precizat oficialul ceh.

Potrivit The Jerusalem Post, Parkanova a insistat că Israelul ar trebui să adere la NATO, în contextul continuării programului nuclear iranian, subliniind că acesta este punctul de vedere al guvernului de la Praga, nu al Alianţei, în general.

Declaraţia, conform căreia intrarea Israelului în NATO ar contribui la îmbunătăţirea activităţii Alianţei Atlantice, este una pur teoretică şi reprezintă un punct de vedere personal al ministrului apărării, a adăugat Andrej Cirtek.

În cadrul vizitei sale în Israel, care a inclus convorbiri cu ministrul apărării israelian Ehud Barak, demnitarul ceh a afirmat, conform ziarului israelian de limba engleză, că Iranul este un ‘stat nedemn’, al cărui program nuclear este tratat ‘foarte serios’ de guvernul de la Praga, care este dispus să susţină în caz de necesitate Israelul cu toate ‘forţele şi capacităţile’ de care dispune.

Probabil declaratia d-nei ministru ar trebui plasata la capitolul: “Doamnele, politica si … armata”.

sursa: ROMPRES

What Next?

Recent Articles