Iranul nu constituie o ameninţare la adresa securităţii regionale şi internaţionale

Iran Rohani - foto tvnewsPrezent la cea de-a 68-a reuniunea a Adunării Generale a ONU de la New York, Preşedintele iranian, Hassan Rohani,a afirmat în discurusul său că “Iranul nu este o ameninţare pentru lume”.

El s-a adresat şi preşedintelui Barack Obama cerându-i “să îi ignore pe cei care promovează războiul şi să susţină negocierile”.

“Dacă (Statele Unite) evită să urmărească interesele pe termen scurt ale grupurilor de presiune pro-război, vom putea găsi un cadru în care să gestionăm diferendumul”, a spus el în discursul susţinut în faţa membrilor Adunării Generale a ONU, rostit la câteva ore după cel rostit de Obama.

“Republica islamică Iran va acţiona în mod responsabil pentru asigurarea securităţii regionale şi internaţionale”, a continuat Rohani, care a denunţat cu virulenţă sancţiunile impuse ţării sale.

Iranul “este pregătit să coopereze (…) bilateral şi multilateral cu alţi actori responsabili”, a continuat noul preşedinte iranian.
El a reafirmat că ţara sa nu intenţionează să se doteze cu arma nucleară.

“Apărărm pacea bazată pe democraţie şi pe exprimarea prin vot în întreaga lume, inclusiv în Siria, Bahrain şi în alte ţări din regiune”, a continuat el.

“Soluţiile violente nu sunt răspunsul la crizele din lume”, a subliniat el.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles