Iranul avertizează SUA să nu intervină militar în Siria

Siria si Iran. foto karadeniz

Siria si Iran. foto karadeniz

Iranul, un puternic şi important aliat regional al Siriei, a avertizat SUA să nu intervină militar în Siria, potrivit agenţiei Isna, citată de AFP si AGERPRES.“Nu există niciun acord internaţional care să prevadă o intervenţie militară în Siria. Noi cerem abţinerea de la orice acţiuni sau declaraţii care ar crea mai multe tensiuni în regiune. Ne excprimăm speranţa că oficialii responsabili de la Casa Albă vor da dovadă de suficientă înţelepciune pentru a nu intra într-un astfel de joc periculos”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei iraniene, Abbas Araghchi.

Secretarul american al apărării, Chuck Hagel, a declarat în urmă cu 2 zile că ” Pentagonul a început să se pregătească pentru eventualitatea în care preşedintele Barack Obama va ordona o intervenţie militară în Siria. Aceasta, în situaţia în care se vor confirma acuzaţiile potrivit cărora regimul de la Damasc a folosit arme chimice.

Opoziţia siriană a acuzat regimul Bachar al-Assad că a comis miercuri,21 august,la periferia Damascului, atacuri cu arme chimice. Damascul neagă cu fermitate acest lucru şi a acuzat, pe 24 august, că rebelii folosesc astfel de arme.

Ministrul francez de externe, Laurent Fabius a declarat, tot pe 24 august,la Ramallah, Cisiordania, că toate informaţiile obţinute indică faptul că regimul sirian a comis atacul cu arme chimice, de miercuri, 21 august.

“Toate informaţiile de care dispunem converg spre concluzia că a existat un masacru cu arme chimice în apropiere de Damasc şi indică faptul că forţele fidele regimului lui Bachar al-Assad au executat acest atac cu arme chimice, a mai spus Fabius la sfârşitul unei întâlniri cu premierul palestinian, Rami Hamdallah.
Abbas Araghchi, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei iraniene, a declarat sâmbătă, că există dovezi că grupări teroriste au condus operaţiunea de utilizare a armelor chimice.

Sursa: ISNA, AGERPRES

What Next?

Related Articles

One Response to "Iranul avertizează SUA să nu intervină militar în Siria"

  1. Ioan Savu says:

    Oare nu e cumva, o acțiune de diversiune țip ”proiectilele din piața din Saraievo”, lansate de pe pozițiile musulmane și trecute în contul sârbilor, pentru a crea o ”reacție de indignare a opiniei publice internaționale” și a justifica astfel bombardarea Iugoslaviei? În Libia, nu s-a dovedit până la urmă că CIA a făcut ce inițial a fost pus în sarcina lui Gadafi? Istoria ultimilor 40-50 de ani în zonă, abundă de diversiuni bine regizate, nu? Totdeauna e important să ne gândim, CUI FOLOSEȘTE! Avea interes Siria, care știa că se caută pretexte pentru a fi atacată și demolată, să facă asemenea gesturi necugetate? Eu mă îndoiesc! … Dumneavoastră?