Iranul acuză: “Lideri israelieni comit crime împotriva umanităţii cu sprijinul occidentului”

Israel si Iran. foto semneletimpului

Israel si Iran. foto semneletimpului

Ambasadorul Iranului în Cuba, Kambiz Sheikh Hassani, a declarat luni că liderii israelieni comit crime împotriva umanităţii şi crime de război care se bucură de sprijinul deplin al guvernelor occidentale.

El a făcut aceste remarci în discursul său cu ocazia Zilei Mondiale a Quds.  Imamul  Khomeini a desemnat ca ultima vinere a lunii sfinte a Ramadanului drept  Ziua Internaţională a Quds.

Ambasadorul a spus că ocupaţia Palestinei şi crimele sistematice comise de liderii israelieni impotriva palestinienilor sunt sprijinite pe deplin de guvernele occidentale. Acesta a mai spus că, comunitatea internaţională trebuie să aducă liderii israelieni în faţa justiţiei pentru moartea tinerilor palestinieni care decid să ajute în a elibera teritoriile palestiniene de ocupaţia israeliană.

El a exprimat speranţa că “invazia sionistă se va încheia în curând şi Palestina  urmează să fie eliberată,iar  palestinienii se vor întoarce acasă.

Statutul de la Roma din 1998, care a condus la forma curentă a Curţii Penale Internaţionale solicită aducerea în faţa justiţiei a liderillor statelor responsabile pentru crimele împotriva umanităţii şi crime de război.

 

Sursa:INRA

Zinca Răzvan-Petru

What Next?

Related Articles