Iranul a înregistrat progrese rapide şi semnificative în scopul fabricării de arme nucleare

dosar nuclear iranian. foto rfi

Potrivit unui nou raport al serviciilor de informaţii americane, Iranul a înregistrat progrese rapide şi semnificative în scopul fabricării de arme nucleare.

Raportul american transmis  Preşedintelui SUA, Barack Obama, este o confirmare a estimărilor serviciilor de informaţii israeliene, care susţin că Iranul se apropie de capacităţile pentru a fabrica arme atomice.

Israelul insistă că Iranul a înregistrat progrese constante în proiectul de fabricare a armelor nucleare. Statele Unite împărtăşesc preocupările că Iranul încearcă să se doteze cu armament atomic, însă serviciile de informaţii americane apreciau până acum că regimul islamist va mai avea nevoie de câţiva ani pentru a dobândi tehnologia necesară fabricării de bombe nucleare.

Administraţia Barack Obama exercită presiuni intense asupra Israelului pentru a nu iniţia raiduri aeriene împotriva instalaţiilor nucleare iraniene, Washingtonul argumentând că sancţiunile economice impuse regimului de la Teheran dau rezultate, încetinind programul nuclear.

Iranul susţine că programul său nuclear are scopuri pur civile.

sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles