Ipocrizia unor politruci şi încercarea lor de a manipula masele

Boc si Olteanu, buni colegi de partid. foto realitatea

După două săptămâni de proteste, în toată ţara, după viscol, ger şi troiene ce au îngropat aproape toată ţara, se pare că politrucii aflaţi la guvernare au aflat că sunt nişte efemeri sau nişte vremelnici  în posturile pe care le ocupă. Au aflat că, dacă masele se înfurie pe nesimţirea de care ei, politrucii, dau dovadă, pot “zbura”. Mai exact, au descoperit că nimeni nu e de neînlocuit!
Iar în atare situaţie, stând ei la sfat, au concluzionat că în cel mult o lună, guvernul – dacă nu întregime, măcăr în mare parte – va trebui remaniat. Mă refer aici la ultimele declaraţii ale ipocritului Ioan Oltean sau ale savantului Cristian Preda. Astfel, Oltean, din poziţia lui de secretar general al PDL a recunoscut că “măsurile luate până acum de guvernul Boc nu au adus un plus de mâncare în farfuria cetăţeanului”. Foarte adevărat, şi chiar glăsuit aşa, pe înţelesul tuturor! “Şi cu asta, ce-am făcut?”, s-ar întreba Tănase.

Prin urmare, dacă actualul guvern nu găseşte soluţii de rezolvare a problemelor reale cu care se confruntă România, singura soluţie este plecarea guvernului. În cel mult o lună!A mai zis politrucul ipocrit Ioan Oltean!
Şi, deşi vremea grea, meteorologic vorbind, l-a făcut mai vizibil decât niciodată pe Boc-cel-mic (ba alergând să dea ceai oamenilor aflaţi în maşinile îngheţate, ba dând la lopată), vocea furioasă a mulţimii din stradă nu a tăcut.
Exerciţiile de imagine, parcă la indigo copiate după gesturile lui Traian Băsescu în ianuarie 2006, pe Valea Oltului, când se prăvăleau stânci peste o rută importantă a ţării, nu reprezintă nimic. În faţa unor legi adoptate prin asumare, care au încovoiat poporul sub greutatea lor, mulţimea, de fapt, o parte semnificativă de români, nu mai vrea să dea înapoi.

Dimpotrivă, mulţimea continuă să ceară demisia celui din fruntea guvernului (adică a celui care înfruntă intemperiile naturii…) dar şi demisia lui Băsescu, un preşedinte care nu se consideră dictator, demisia întregului guvern, alegeri anticipate. Alături de alte măsuri cu caracter social.

Aşadar, încercarea unor politruci de la putere să manipuleze masele, nu prea mai ţine.

 

Sorina Bruj

 

 

What Next?

Related Articles