Ioan Talpes – nou candidat la prezidentiale

Fostul şef al SIE, Ioan Talpeş, şi-a exprimat intenţia de a candida la prezidenţiale. Anunţul l-a făcut cu ocazia lansării cărţii sale, “În umbra marelui Hidalgo”, care a avut loc la Craiova.


Talpeş a spus că va candida ca independent, în următoarea perioadă urmând să-şi prezinte programul prezidenţial.

“La vârsta mea, nu cred că am altă şansă şi nici nu mă bat pentru o şansă a mea. Cred că trebuie să ne angajăm să găsim o soluţie reală pentru România. Da, sigur, voi candida!”, a afirmat Talpeş conform publicaţiei “Independent”.

Conform aceleaşi surse, fostul şef al SIE a criticat dur politicienii care se află în fruntea statului, pe care i-a acuzat că se ocupă de “interese minore” şi neglijează ţara. “Acele grupuri, acele găşti încearcă să-şi impună controlul asupra ţării şi să facă ce este în interesul lor, folosind formula compromisului pe fondul complicităţilor: unii dau altora, alţii primesc de la ceilalţi şi împart între ei! (…).

“Nu pot să nu sesizez că am ajuns în situaţia în care – şi trebuie să recunosc asta , şi mă doare – Partidul Comunist, care avea o logică, putând să se autocontroleze şi să se judece în sistem – a generat nişte partide aşa-zis social democrate, liberale, creştin democrate , care se manifestă doar cu şi pe aceleaşi principii ca Partidul Comunist”, a mai spus Talpeş.

 

 

Sursa: Amos News

What Next?

Related Articles