Ioan Rus si Vasile Dancu renunta la a mai candida pentru Parlament

In urma scandalului aparut in cadrul PSD intre “Grupul de la Cluj” si grupul baronilor locali (reprezentati de Radu Mazare si Marian Oprisan) sustinuti de conducerea centrala a partidului, fostul vicepresedinte al PSD Ioan Rus si fostul presedinte al PSD Cluj, senatorul Vasile Dancu, au anuntat ca nu vor candida la alegerile parlamentare.


„Niciunul din motivele pentru care nu putem răspunde acestei solicitări nu este generat de relaţia noastră cu organizaţia judeţeană Cluj. Dimpotrivă, organizaţia PSD Cluj va avea tot sprijinul nostru şi va beneficia de efortul nostru atâta timp cât rămâne o echipă solidară, deschisă spre idei noi şi modernizare şi nu cedează tentaţiei servilismului în faţa obsesiilor centraliste”, se arată în comunicat.

Potrivit acestora decizia de a nu candida oferă PSD Cluj ocazia să promoveze tineri sau specialişti.

Rus şi Dâncu susţin că nu se pot dezice de principiile „Reformei profunde a PSD”. Acesta din urmă este un document adoptat de liderii organizaţiilor din Transilvania în 2005.

Cei doi social-democraţi spun că momentan vor să se ocupe de proiecte sau idei pe care partidul le elimină strategic din discurs:

- Tema dezechilibrelor de intre regiuni de dezvoltare si găsirea unor soluţii durabile pe termen lung si a unor programe de coeziune naţională este o temă care nu se obordează si nici nu se face nimic pentru un program transparent de sprijinire prin alocaţii de la bugetul central;

- Tema unei descentralizări consistente si căutării unor noi echilibre instituţionale între stat si colectivitatile locale;

- Tema modernizării administraţiei si reformei statului ar trebui să fie scoasă de sub imperativele contextului de competiţie politică, este aberant să vedem că unii din „planificatorii” politici încearcă să adapteze administraţia la priorităţile lor politice.

Foştii lideri au adăugat că dacă ar participa la alegerile din toamnă ar însemna să intre în conflict cu conducerea centrală a PSD.

Acestia afirma: “O chestiune de consecventă. Nu poţi să dezaprobi anumite practici politice in numele unor principii si apoi, fără să se fi schimbat ceva esenţial, să uiţi de ele in perspectiva unor presupuse beneficii personale”.

„Nu în ultimul rând, conducerea centrală a partidului a demonstrat că nu are nevoie de contribuţiile noastre. Nu renunţăm la ideile noastre şi nici la credinţa că social democraţia de factură vest europeană va furniza soluţii pentru România şi pentru a readuce partidul pe calea reformei şi transformarii lui în partid de factura european”, mai scriu Rus şi Dâncu în document.

Reamintim ca din cadrul “Grupului de la Cluj” mai face parte si deputatul Vasile Puscas.

sursa: vasiledancu.blogspot.com

What Next?

Related Articles