Intelligence şi poezie -“Ieşireadinbazadedate” lansată la Cluj-Napoca

Aspecte de la lansarea volumului iesireadinbazadedate Cluj, 7 iunie 2013, foto Simion Bianca, InfoMondo

Aspecte de la lansarea volumului iesireadinbazadedate Cluj, 7 iunie 2013, foto  Bianca Simion, InfoMondo

Vineri, 7 iunie 2013, la Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, a fost lansată „ieşireadinbazadedate” de Mireille Radoi, o carte de poeme aparută recent la editura timişoreană Brumar.

Amfitrionul evenimentului editorial a fost prof.univ.dr. Doru Radosav, directorul general al BCU „Lucian Blaga”, omologul doamnei Rădoi la Cluj, aceasta fiind actualmente directorul Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” din Bucureşti.

Invitaţi să vorbească despre autoare şi cartea sa de poezie au fost dl. prof. univ. dr. Adrian Ivan, directorul Departamentului de Studii Internaţionale şi Istorie Contemporană al UBB, şi dl. Dan Mircea Cipariu, preşedintele secţiei de poezie din cadrul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti. La aceasta lansare a participat şi generalul-locotenent prof. univ. dr. Teodor Frunzeti, rectorul Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I” din Bucureşti.

Mireille Carmen Rădoi – pe care multă lume o cunoaşte mai mult în calitatea sa de specialist în ştiinţele comunicării şi studii de securitate, ea absolvind Academia Naţională de Informaţii ca şef de promoţie – debutează în literatura română cu o carte de poeme, prin programul unei ideologii literare şi print-o cercetare mai subtilă a unei sociologii a culturii.

Cartea ridică o problemă fundamentală a contemporaneităţii: într-o lume a

Volumul iesireadinbazadedate, Mireille Radoi, foto Bianca Simion, InfoMondo Militar

Volumul iesireadinbazadedate, Mireille Radoi, foto Bianca Simion, InfoMondo Militar

dictaturii imaginii, cum putem să reuşim să ne reorganizam viaţa interioară ? Autoarea oferă o soluţie identitară, discursul poetic fiind unul entuziast, al căutării sinelui.

Numele cărții a atras ca un magnet studenţii şi masteranzii de la specializarea Studii de Securitate din cadrul UBB, dar şi pe cei din programul de master de Comunicare Internationala, care au beneficiat de comentariile doamnei Mireillei Rădoi.

„iesireadinbazadedate” este promovată în cadrul unui turneu de lecturi publice în Timișoara (23 mai 2013), Cluj-Napoca (7 iunie 2013), Târgu Mures (Teatru Ariel, 14 iunie 2013, ora 12.00) şi Bucureşti (Biblioteca Centrala Universitară „Carol I” din București, 19 iunie 2013, ora 18.00).

Mirelle Rădoi este profesor asociat al Universității Babeș-Bolyai, susținând cursul de Comunicare Interculturală în cadrul programului de Master Comunicare Internaţională şi de Intelligence şi Decizie Politică în cadrul programului de masterat Managementul Securităţii în Societatea Contemporană.  De asemenea, a făcut parte din membrii Sesiunii de Comunicări ştiinţifice cu participare internaţională “Guvernanţă, Intelligence şi Securitate în Secolul XXI” organizată de programul studii de securitate a Departamentului de Studii Internaţionale şi Istorie Contemporană.

Bianca Simion , InfoMondo Militar

What Next?

Related Articles