Intel Corporation – centru de cercetare şi dezvoltare software la Bucureşti

Intel Corporation a deschis, la Bucureşti, un centru de cercetare şi dezvoltare software, în urma unei investiţii în valoare de câteva milioane de euro. Centrul reprezintă primul proiect greenfield realizat de compania americană în acest sector în Europa.

“Intel are o experienţă bogată în dezvoltarea şi producerea de microprocesoare şi avem nevoie de cei mai buni dezvoltatori de software. România este o locaţie potrivită, datorită unui mediu universitar prolific şi apropierii de clienţii şi partenerii noştri”, a declarat vicepreşedintele Intel Software&Services Group, Kostas Katsohirakis, la Bucureşti.

Centrul se va concentra pe dezvoltarea de soluţii pentru o gamă largă de dispozitive inteligente bazate pe arhitectura Intel. Iniţial, centrul va realiza activităţi de cercetare-dezvoltare pentru platforma open source MeeGo.

“În România vom angaja iniţial 25 de programatori, numărul acestora urmând să crească în timp de 3-4 ori, odată cu diversificarea proiectelor. În câteva săptămâni vom angaja şi un director de ţară”, a spus Katsohirakis.

El a adăugat că, temporar, laboratorul este situat în centrul Bucureştiului, dar compania va închiria alt spaţiu în Capitală, pe termen lung, într-o locaţie care nu a fost încă stabilită.

“A durat câteva luni până să stabilim în ce ţară să deschidem centrul. Vrem să fim aproape de clienţi importanţi”, a spus Katsohirakis.

Sursa:  MEDIAFAX

What Next?

Related Articles