Întâlnire Kerry – Lavrov referitoare la implicarea în lupta împotriva ISIS

J Kerry si S Lavrov - despre lupta impotriva ISIS. foto presaonline

J Kerry si S Lavrov – despre lupta impotriva ISIS. foto presaonline

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov s-a întâlnit cu secretarul de stat american, John Kerry. În cadrul convorbirilor purtate de cei doi, Lavrov a afirmat că preşedintele rus, Vladimir Putin, intenţionează să se implice în lupta împotriva grupării teroriste Statul Islamic.
În acest sens ar fi fost elaborat un plan de combatere a grupării jihadiste, potrivit www.kommersant.

Rusia  propune “crearea unei coaliţii lărgite, din care să facă parte militari ai armatelor Siriei şi Irakului, dar şi din alte state din regiune, inclusiv kurzii”.
De curând, SUA au adoptat o nouă strategie referitoare la situaţia din Siria, potrivit căreia orice ameninţare la adresa  “opoziţiei ponderate” poate fi considerată motiv pentru o implicare militară americană în situaţia din regiune. Potrivit declaraţiilor ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, partea rusă a subliniat nelegitimitatea şi caracterul contraproductiv al acestei abordări adoptată de SUA, atunci când în urmă cu un an a fost anunţată crearea coaliţiei de luptă împotriva grupării teroriste Statul Islamic din Siria şi Irak şi a fost primită în acest sens aprobarea Guvernului irakian.
Acest plan de acţiune nu a fost pus de acord cu Damascul.
Gruparea teroristă Statul Islamic este o grupare teroristă interzisă atât pe teritoriul Rusiei, cât şi în multe alte state ale lumii.

AGERPRES, www.rosbalt.ru, www.kommersant.ru

What Next?

Related Articles