Întâlnire între Xi Jinping și Donald Trump la Summitul G20

Trump și Xi sursa www.news.cn

Trump și Xi sursa www.news.cn

În marja G20, Președintele Chinei, Xi Jinping a avut o întrevedere cu președintele Statelor Unite, Donald Trump, ocazie cu care acesta a apreciat că relațiile mai puternice între China si SUA ar contribui la stabilitate și prosperitate într-o perioadă de contradicții globale.

Cei doi s-au întâlnit în data de 8 iulie 2017 în Hamburg pentru a discuta relațiile bilaterale și despre zonele cu probleme. Luând în considerare progresul în cooperarea bilaterală în diverse domenii înregistrat de la întâlnirea acestora de la Mar-a-Lago, „în ciuda unor probleme sensibile”, Xi a cerut eforturi comune pentru a menține relațiile bilaterale.

Xi a accentuat faptul că ambele țări ar trebui să continue să se respecte reciproc, să aibă o cooperare reciproc avantajoasă, să extindă cooperarea în diverse domenii, și să se coordoneze în soluționarea problemelor internaționale și regionale pentru a menține relațiile dintre China și SUA adecvate și stabile.

Xi și Trump au căzut de acord să mențină un nivel înalt de schimburi comerciale și să promoveze încrederea reciprocă strategică. Aceștia au decis să organizeze prima etapă a unui dialog economic pe data de 19 iulie 2017.

De asemenea, cei doi au discutat despre problema nucleară a Coreei de Nord. Xi a declarat că China este hotărât angajată în denuclearizarea Peninsulei coreene, în protejarea păcii și stabilității în zona peninsulei, și rezolvarea problemei prin dialog și consultare. Acesta a mai declarat că și comunitatea internațională ar trebui să intensifice eforturile de promovare a dialogului și de a controla situația.

 

Oiaga Emanuel-Ovidiu, InfoMondo

Sursă articol: Xinhua

What Next?

Related Articles