Insurgenţii sirieni cer sprijin militar din partea comunităţii internaţionale

Alep foto telegraph.uk

În cursul dimineţii de marţi 14 august în Alep se desfăşurau confruntări armate de amploare între insurgenţii anti Al Assad şi trupele fidele dictatorului sirian.

Pentru a face faţă asaltului, insurgenţi sirieni au făcut apel către comunitatea internaţională să le vină în ajutor, în timp ce trupele guvernamentale avansau luni în direcţia unui cartier rebel din Alep.

Toate mijloacele de comunicare cu Alep au fost întrerupte, semn care anunţă, în general, un asalt major asupra oraşului, crucial în lupta dintre armată şi rebeli.

Consiliul Naţional Sirian (CNS), principala coaliţie de opoziţie, a făcut de asemenea apel la o zonă de excluziune aeriană, la frontiera cu Turcia şi Iordania, asemănătoare cu cea din Libia.

Armata a pătruns pe 13 august, folosind tancuri, în cartierul Seif al-Dawla din Alep, controlat de rebeli, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Truperele guvernamentale au lansat în urmă cu o săptămână o primă ofensivă asupra unui alt cartier din vestul oraşului Alep, Salaheddin.

sursa: CNN, MEDIAFAX

What Next?

Related Articles