Pe ce se aplica noul impozit forfetar

Premierul Emil Boc i-a solicitat ministrului de Finanţe, Sebastian Vlădescu, să stabilească până în luna februarie sistemul de aplicare a impozitului forfetar, restrâns la anumite activităţi, amintind că Executivul s-a obligat să elimine impozitul minim aplicat în prezent tuturor firmelor.


“Parlamentul a adoptat legea bugetului de stat şi este un angajament comun, al meu şi al dumneavoastră, că vom elimina impozitul minim şi vom opta pentru un impozit forfetar restrâns la anume domenii de activitate. Aş dori ca în februarie să avem un punct de vedere cu privire la aplicarea noii forme de impozit”, i-a spus premierul ministrului de Finanţe, în şedinţa de guvern.

Autorităţile au elaborat deja o listă cu 26 de servicii prestate populaţiei şi propuse pentru aplicarea impozitului forfetar, care urmează să fie analizată începând cu săptămâna viitoare.

“A fost realizată o listă care cuprinde activităţi în care se apreciază că este cea mai mare evaziune. Lista este doar o propunere, iar luni (n.r. 18 ianuaire) vom discuta la Ministerul Finanţelor dacă se completează sau dacă se reduce, precum şi despre un criteriu standard pentru toate activităţile”, au declarat surse guvernamentale.

Potrivit listei, serviciile propuse pentru impozitul forfetar sunt:

 

- hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare, facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată, parcuri pentru rulote, campinguri şi tabere, alte servicii de cazare;

- restaurantele, activităţile de alimentaţie (catering) pentru evenimente, alte activităţi de alimentaţie, baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor, agenţiile turistice, tur-operatorii şi firmele care asigură alte servicii de rezevare şi asistenţă turistică;

-centrele de fitness, bâlciurile şi parcurile de distracţii şi alte activităţi recreative şi de distractive,

- firmele de reparare a calculatoarelor şi a echipamentelor periferice, echipamentelor de comunicaţii, a dispozitivelor de uz gospodăresc şi cele pentru casă şi grădină şi centrele de reparare a încălţămintei şi a articolelor din piele, a mobilei şi a furniturilor casnice, a ceasurilor şi a bijuteriilor.

- firmele care oferă servicii de reparare a articolelor de uz personal şi gospodăresc, spălare şi curăţare a articolelor textile şi a produselor din blană, coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare, întreţinere corporală, precum şi firmele de pompe funebre completează propunerea.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles