Informaţii pentru cei care vor susţine anul acesta examenul de rezidenţiat

Informaţii interesante pentru cei care vor susţine examenul de rezidenţiat în acest an. Astfel, concursul de rezidenţiat se va organiza anul acesta, descentralizat, în data de 20 noiembrie.
Conform documentului, faţă de anii precedenţi, în anul 2011, concursul de intrare în Rezidenţiat se va desfăşura, descentralizat, la nivelul centrelor universitare cu universităţi de medicină şi farmacie din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Tg. Mureş, Craiova şi Timişoara, se menţionează într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Unităţile şi specialităţile pentru care se organizează rezidenţiat pe post se vor aproba prin Ordin al ministrului Sănătăţii.

De asemenea, numărul de locuri şi posturi pe domenii şi specialităţi se va stabili, defalcat, pe centre universitare, în funcţie de capacităţile de pregătire pe specialităţi ale acestora, de către Ministerul Sănătăţii şi Asociaţia Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România.

Anul acesta concursul se va desfăşura tot sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări. Punctajul de promovare va reprezenta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Potrivit comunicatului, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii vor transmite, spre avizare, Colegiului Medicilor din România, Colegiului Farmaciştilor şi Colegiului Medicilor Dentişti, bibliografia şi tematica de concurs.

După ce acestea vor fi avizate, se vor aproba prin ordinul ministrului Sănătăţii şi se vor afişa pe paginile de web  www.ms.ro şi www.rezidenţiat.info. Informaţia va fi publicată şi în săptămânalul Viaţa Medicală.
Atât tematica, cât şi bibliografia vor fi unice, la nivel naţional.

Sursa: comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii

What Next?

Related Articles