Indemnizaţia de creştere a copilului va fi modificată prin Ordonanţă de urgenţă

Indemnizaţia de creştere a copilului va fi modificată de Guvern prin Ordonanţă de urgenţă. Avizul Consiliului Economic şi Social (CES) va fi obţinut prin procedură parlamentară, au declarat surse guvernamentale, citate de MEDIAFAX.
Liderul deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a arătat că, “în discuţia de joi a liderilor coaliţiei, reprezentanţii minorităţilor au propus ca durata concediului maternal să fie de trei ani, dar cu o indemnizaţie lunară redusă la 600 lei”.

Această variantă se adaugă celor trei propuneri ale ministrului Muncii, precum şi variantei avansate de UDMR.

Se pare că Fondul Monetar Internaţional a solicitat Guvernului ca durata concediului maternal să fie redusă la un an, iar indemnizaţia lunară să fie cuprinsă între 600 şi 1.000 lei.

Scrisoarea suplimentară de intenţie convenită de Guvern cu FMI la finalul misiunii din octombrie-noiembrie, prevede angajamentul Guvernului de a “raţionaliza” indemnizaţia de creştere a copilului în raport cu media Uniunii Europene, fără să includă şi cifre concrete.

BPN al PDL a decis, luni, să susţină propunerea ministrului Muncii, Ioan Botiş, ca mamele aflate în concediu de creştere a copilului să primească timp de un an 85% din salariu, apoi acestea să fie încurajate să se întoarcă la serviciu, primind 500 de lei lunar, timp de încă 12 luni.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles