Începe summitul G8

G8 Camp David 2012. foto cronicaromana

G8 se întruneşte la Camp David în perioada 18-19 mai. Subiectele vor viza situaţia din Siria,Iran şi Coreea de Nord.
“Reuniunea G8 va demara cu un prânz de lucru, în cadrul căruia se vor dezbate probleme privind securitatea la nivel mondial şi posibile scenarii la nivel naţional”, a declarat Arkady Dvorkovich în cadrul unui briefing de presă la Moscova, preluat de RIA Novosti.

“Cel mai important lucru pentru noi (n.r. Rusia) este să se respecte principiile enunţate anterior de Consiliul de Securitate.”

“Am dori, de asemenea, să fie eliminate încercările de a include în declaraţiile G8 punctele de vedere care au fost impuse de Consiliul de Securitate al ONU, premergătoare deciziilor sale”, a mai spus el.

Prim-ministrul Dmitri Medvedev, care va participa la reuniunea G8 în locul preşedintelui Vladimir Putin, va avea discuţii bilaterale cu preşedintele american, Barack Obama.

“Va stabili mai multe contacte”, a spus el, adăugând că întâlnirea cu Obama va fi “mai puţin formală” decât cu alţi lideri G8.

Putin, care a fost instalat ca presedinte pe 7 mai, după patru ani cât a ocupat funcţia de prim-ministru, a anulat participarea la G8, motivând că este ocupat cu definitivarea cabinetului său.

Sursa: RIA Novosti

What Next?

Related Articles