In vacanta fara vize in tari “exotice”

Veşti bune pentru românii cu bani. De fapt, pentru această categorie, tot veşti bune se arată. Astfel, cei care doresc şi pot (financiar vorbind) să călătorească în Republica Mauritius, Barbados, Federaţia Sfantului Kitts şi Nevis, Antigua şi Barbuda, Bahamas şi Republica Seychelles nu mai au nevoie de viza de intrare pentru scurtă şedere, anunţă MAE.


Astfel, de la finele lunii mai 2009, toţi cetăţenii UE, posesori de paşapoarte simple, diplomatice sau de serviciu, pot călători fără viză pentru o perioadă de 90 de zile, de la data intrării, se arată într-un comunicat al Ministerul Afacerilor Externe.

Acest lucru este posibil în baza Acordurilor privind exceptarea vizelor de scurtă şedere între Comunitatea Europeană şi cele şase state, Acorduri care permit ca şi cetăţenii Republicii Mauritius, Barbados, Federaţiei Sfantului Kitts şi Nevis, Antigua şi Barbuda, Bahamas şi Republicii Seychelles să poată călători fără viza de intrare într-una din ţările Uniunii Europene, pentru aceeaşi perioadă.

 

 

 

Sursa: comunicat MAE

What Next?

Related Articles