In opinia lui Basescu Curtea Constitutionala va avea de luat decizii de care depinde iesirea din criza

Preşedintele Traian Băsescu a declarat la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţia de judecător la CCR a lui Petre Lăzăroiu că, judecătorii Curţii Constituţionale vor avea de luat decizii extrem de importante, în perioada următoare, pentru ieşirea României din criză.

“Doresc mult succes tuturor judecătorilor Curţii Constituţionale, mai ales că, în mod cert, în perioada următoare veţi avea de luat decizii extrem de importante pentru ieşirea din criză a României. Oricum, profit de această ocazie pentru a vă mulţumi pentru activitatea dumneavoastră în primul meu mandat şi începutul celui de-al doilea mandat. Vă mulţumesc mult tuturor”, a afirmat şeful statului.

Mandatele a trei judecători de la Curtea Constituţională – Ioan Vida, Nicolae Cochinescu şi Petre Lăzăroiu – au expirat luni iar procedura de înlocuire a doi dintre ei nu a fost finalizată, chiar dacă legea prevede că numirea unor noi judecători trebuie efectuată cu cel puţin o lună înainte de încetarea mandatului predecesorilor.

sursa: AGERPRES

 

What Next?

Related Articles