In Moldova, comunistii vor si functia de presedinte al statului

În Republica Moldova, comuniştii încearcă să obţină şi funcţia de şef al statului. Aceasta, după ce Vladimir Voronin a fost ales (printr-un vot contestat de opoziţie) preşedinte al parlamentului.

Opoziţia a refuzat să participe la votul prin care Vladimir Voronin a fost ales preşedinte al parlamentului şi a respins şi oferta de a desemna un vicepreşedinte al legislativului.

Cele trei partide de opoziţie şi-au desemnat însă liderii de grup parlamentar şi membrii în Biroul Permanent, ceea ce, potrivit deputatului Marian Lupu (posibil viitor preşedinte al Republicii Moldova) reprezintă o recunoaştere implicită a noilor structuri de conducere ale parlamentului.

Parlamentul Republicii Moldova va trebui să aleagă în perioada următoare şi un şef al statului.

Acesta are nevoie de 61 de voturi, cu unul mai mult decât au comuniştii, iar opoziţia “a avertizat că va bloca alegerea unui preşedinte, pentru a provoca alegeri anticipate, întrucât consideră că alegerile din aprilie ar fi fost fraudate”.

Opoziţia a respins orice negocieri cu puterea până la îndeplinirea , de către autorităţi, a mai multor condiţii, între care înfiinţarea unei comisii independente care să ancheteze evenimentele din 7 aprilie.

 

 

Sursa: RADOR

 

What Next?

Related Articles