În faţa vicistitudinilor naturii primează coloratura politică

slogan PDL. foto presalocala

În faţa vicistitudinilor naturii, a gerului, viscolului şi a nămeţilor mai mari decât casa, se pare că primează COLORATURA POLITICĂ. Este de-a dreptul stupefiant că, în partea de est şi sud-est a ţării, acolo unde zeci de mii de oameni sunt la propriu îngropaţi de nămeţi, au prioritate în acordarea unui ajutor (de orice fel ar fi el) localităţile care au culoarea portocalie. Adică, acele localităţi în fruntea cărora se află primari PDL. În judeţele afectate – Vrancea, Buzău, Călăraşi – în frunte se află primari PSD-işti. Aşa că, hai sictir!
După ce am trecut peste nedumerirea că, deoarece nu am avut guvern timp de 4 zile, nu s-a acordat cum trebuie ajutor acelora care aveau nevoie de el – că de, cine răspunde – acum, nu îmi vine să cred cu câtă nonşalanţă afirmă Anca Boagiu (cea care pînâ mai ieri era ministra Transporturilor) că “de ceea ce se întâmplă în România, referitor la deszăpezirea drumurilor, nu este NIMENI VINOVAT”. Asta este natura şi nu avem ce să facem!
În faţa acestor realităţi, noul premier investit, nu are timp să vorbească cu presa pentru că este preocupat să asiste la predarea ştafetei dinspre Udrea spre lacheul ei, Petrescu.
Totodată, nu pot să cred că reprezentanţii PDL mint cu neruşinare că s-a acordat ajutor fără nicio “discriminare politică”.
În ciuda minciunilor lor sfruntate (ba că au ajutat oamenii sinistraţi, ba că nu au putut nicicum ajunge la cei blocaţi în marea de zăpadă) au murit, în ultimele 24 de ore 27 de oameni, iar în ultima săptămână, 57.

Poate că această încercare îi va trezi pe ROMÂNI, îi va face să realizeze că atunci când vor fi chemaţi – peste câteva luni – la urne, vor şti ce au de făcut. Mi-e teamă însă, că vor fi atât de scârbiţi de realitatea din jurul lor, că nu vor merge la vot. Şi atunci, se va alege cine TREBUIE!

 

 

Sorina Bruj

What Next?

Recent Articles