In Europa, se intensifica si se extind protestele impotriva pretului ridicat al petrolului

Protestele impotriva pretului ridicat al combustibilului se intensifica si ameninta sa se extinda in intreaga Europa, ca o continuare a actiunilor din Marea Britanie, Franta si Bulgaria, desfasurate in week-end-ul trecut.


Numerosi leaderi din statele membre UE nu stiu cum sa gestioneze criza petrolului care pare de nestavilit.

Transportatorii din Olanda si Franta au promis ca vor bloca drumurile azi, 29 mai, in timp ce pescarii din Italia, Spania, Portugalia Belgia si Grecia intentioneaza sa picheteze porturile si institutiile guvernamentale, maine, 30 mai, relateaza EUobserver.

Pescarii francezi au ridicat ieri baricadele din porturi, insa fermierii au rupt lacatele de la depozitele de combustibil din Frontignan si Touluse, fiind necesara interventia politiei care a aruncat cu gaze lacrimogene pentru a-i imprastia pe protestatari.

Pretul extrem de ridicat si, aflat in continua ascensiune, al petrolului si motorinei, este in stransa legatura cu pretul la nivel mondial al petrolului.

“Economia mondiala se confrunta cu al treilea mare soc al petrolului din ultimele decade. Nu vom gasi un raspuns la aceasta problema fara sa elaboram o strategie comprehensiva la nivel international”, a afirmat primul ministru al UK, Gordon Brown.

 

Sursa: EUobserver

 

What Next?

Related Articles