Impactul speech-ului lui Basescu asupra bancherilor

Ce impact a avut speech-ul lui Traian Băsescu la TVR pe data de 4 august asupra unor preşedinţi de bănci se poate deduce din afirmaţiile făcute, pe 5 august, de preşedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels.

“Situatia economică din România este una dintre cele mai dificile dintre ţările în care Erste Bank operează! Vedem  un viitor destul de complicat pe segmentul IMM-urilor, însă e drept că nu toate companiile mici şi mijlocii sunt în aceeaşi situaţie. Suntem preocupaţi de calitatea creditelor, care nu are cum sa creasca intr-o perioada in care formele sunt tot mai stresate financiar. Vedem cum zi de zi situaţia tot mai multor companii se deteriorează şi asta nu e o veste bună pentru niciun bancher”, a declarat Dominic Bruynseels.
Pe segmentul dobânzilor, preşedintele executiv al celei mai mari bănci locale a explicat că nu estimează creşteri ale dobânzilor.

Şeful BCR a mai precizat că declaraţiile lui Traian Băsescu legate de “obraznicia” băncilor le resimte într-un mod “frustrant”.

“Deficitul fiscal e o problemă de venituri şi de cheltuieli a Guvernului şi nu are nimic de-a face cu băncile! Mai mult, a spus Bruynseels, “Erste a finanţat acest deficit mai mult decât anul trecut, aşa încât poziţia d-lui Preşedinte ne face să resimţim o anume frustrare”.

 

Sursa: Hotnews

What Next?

Related Articles