Iliescu nu va mai candida pentru Parlament

Cu toate ca fostul presedinte, Ion Iliescu, desfasoara o intensa activitate politica in slujba PSD, acesta a hotarat sa nu mai candideze la viitoarele alegeri parlamentare pentru Senat sau Camera Deputatilor.


Desi motivatia acestuia este determinata de limitarile impuse de spatiul redus al unui colegiu uninominal, Iliescu lasa sa se intrevada ca si motivatia ii lipseste.

Acesta sintetizeaza pe blog-ul sau: “Nu este vorba de a parasi partidul sau activitatea politica. Ci, pur si simplu, din punct de vedere al campaniei electorale – nu ma mai intereseaza aceasta competitie. In conditiile votului pe liste, prezenta mea putea fi utila, ca factor propulsor – pentru promovarea unei liste de candidati ai PSD. De unul singur, intr-un colegiu – indiferent unde, nu am nici o motivatie sa mai particip la o cursa electorala”.

Ion Iliescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că, în condiţiile în care s-ar fi menţinut votul pe liste, probabil ar mai fi candidat pentru un nou mandat de parlamentar, deşi candidatura uninominală nu este o noutate pentru el.

“Lucrurile, pentru mine, sunt limpezi, sunt clare: ar fi avut raţiune să fiu prezent la alegeri dacă ar fi existat sistemul de alegeri pe liste, pentru că atunci prezenţa mea era un factor propulsor pentru o listă, pentru susţinerea unor oameni care nu au încă notorietate”, a precizat Iliescu.

sursa: MEDIAFAX; ioniliescu.wordpress.com

What Next?

Related Articles