Iliescu despre partidul lui Oprea

Ion Iliescu a fost întrebat ce părere are despre noul partid al Independenţilor, pe care Gabriel Oprea vrea să îl înfiinţeze. Totodată, Iliescu a fost întrebat ce părere are despre această “structură politică «magnet»” care îi atrage pe toţi nemulţumiţii din PSD.


Iliescu a răspuns următoarele: “E o structură oportunistă şi o manevră politică a Puterii, a oamenilor din jurul lui Băsescu. Şi are două obiective: primul ar fi să speculeze situaţiile existente în cadrul PSD şi să alimenteze o stare de tensiune şi, doi, să lărgească spectrul politic de susţinere a puterii actuale. O metodă de a atrage toţi oportuniştii din celelalte partide, în special din PSD.

“Oameni pe care nu-i atrage crezul politic al partidului în care au intrat, ci eventualele avantaje conjuncturale, pe care le pot obţine prin prezenţa lor într-un astfel de partid. Când nu mai au avantaje, se lasă atraşi de alte formaţiuni politice”.

Referitor la plecarea lui Cristian Diaconescu şi a lui Marian Sârbu din PSD, Iliescu a spus că îi pare rău, în sensul că nu se aştepta la “asemenea degradare a ţinutei comportamentale din partea celor doi”.

“Dar oportunismul politic văd că proliferează”, a adăugat el.

Solicitat să precizeze dacă, în opinia sa, unul dintre cei doi va ocupa funcţia de preşedinte al noului partid, Iliescu a spus că “nu îl interesează”.

 

 

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles