Ilie Sarbu – ministru cercetat de DNA si ANI

Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, este cercetat de DNA pentru modalitatea prin care Agenţia Domeniilor Statului (ADS) a privatizat mai multe Întreprinderi Agricole de Stat ( IAS-uri) pe când acesta a deţinut primul mandat de ministru la Agricultură.


În acelaşi timp, ministrul este anchetat şi de ANI pentru că ar mai avea încă în Timişoara afaceri transferate pe numele unor apropiaţi, afaceri care nu apar în declaraţiile de avere şi de interese.

Concret, procurorii anchetează modalitatea în care IAS-urile au fost privatizate, prejudiciul estimat fiind de câteva zeci de milioane de euro. Terenul, de câteva zeci de mii de hectare, aparţinea Agenţiei Domeniilor Statului şi a fost cumpărat de Asociaţia Salariaţilor. Numai că a doua zi după licitaţie salariaţii au vândut terenul la un preţ derizoriu firmei la care director era în acea perioadă ministrul Agriculturii.

Ilie Sârbu a fost acţionar şi director la firma Fangmeier, înainte de a fi numit ministru în guvernul Adrian Năstase.

Oficial, Ilie Sârbu nu avea şi nici nu mai are nicio legătură cu firma germană. Din declaraţia sa de avere reiese doar că soţia sa este angajata Fangmeier. Soţia sa este în continuare consultant al companiei, fiind retribuită cu 10.000 de euro pe an

Neoficial însă, în Timiş se vorbeşte că firma, care deţine sute de mii de hectare de teren adunate de la mai multe IAS-uri, ar avea, indirect, legătură cu ministrul.

 

 

Sursa: Antena3

What Next?

Related Articles