Igor Dodon, despre “scenariul teribil vizând unirea R. Moldova cu România”

Igor Dodon. foto politicsÎntr-un interviu acordat cotidianului rusesc “Komsomolskaia Pravda”, citat de AGERPRES, din 3 februarie, Igor Dodon, unul dintre liderii promoscoviţi din Republica Moldova a afirmat că “autorităţile din Republica Moldova au mână liberă din Vest ca să recurgă la forţă în eforturile lor de a menţine controlul”.
“Declaraţiile au drept scop alimentarea tensiunilor Est-Vest, pentru a-şi atrage sprijin pentru alegerile anticipate ce ar putea impulsiona influenţa Kremlinului în ţara sa”, potrivit Radio Europa Liberă.

Dodon, preşedintele Partidului Socialist, a acuzat Washingtonul ar avea “un scenariu teribil privind unirea Republicii Moldova cu România”.

El a cerut ca “mica Moldovă să se întoarcă acasă în URSS, prin aderarea sa la Uniunea Economică Eurasiatică, condusă de Rusia.

Dodon a a mai spus că, “în ciuda vrajbei şi a unei dorinţi arzătoare de a da jos guvernul, el şi liderii de la Partidul Nostru (prorus) şi Platforma civică ‘Demnitate şi Adevăr’ (proeuropeană) – care au condus protestele publice – nu au reuşit să ajungă la o poziţie comună.

“Nimeni nu doreşte sânge, dar timpul trece”, a declarat Dodon pentru “Komsomolskaia Pravda”.
Dodon a acuzat SUA şi România, aliatul lor din NATO, “aţâţă criza politică cu care se confruntă Republica Moldova, una dintre cele mai sărace state din Europa.

“De ce să investeşti bani în mica Moldovă, de ce să te implici în rezolvarea problemelor ei şi s-o salvezi de la foamete ?”,a afirmat Dodon.
El a încheiat spunând:

“Acum, americanii au un alt proiect, mult mai terifiant, numit “Unirea 2018″ – Romanian for Unification 2018  – ce vizează alipirea Moldovei la România pentru a marca centenarul Marii Uniri din 1918″.

 

Sursa: AGERPRES, Radio România Liberă

What Next?

Related Articles