Iasiul posibila capitala europeana in 2021

Directorul teatrului din Sibiu, Constantin Chiriac, primul român nominalizat să facă parte din comitetul de selecţie şi monitorizare al Comisiei Europene, a declarat ca România va mai putea avea un oraş Capitală Culturală Europeană abia din 2021.

Aceasta doar dacă se pregăteşte din timp candidatura pentru competiţia europeană.

Chiriac este cel care a contribuit esenţial la succesul Sibiu Capitală Culturală Europeană în 2007, proiect pentru care a lucrat timp de 14 ani.

Prima reuniune a comitetului european al programului va avea loc în perioada 9 – 10 februarie, la sediul Comisiei Europene din Bruxelles.

Printre posibilele oraşe româneşti candidate la statutul de Capitală Culturală Europeană se află Iaşiul, conform ultimilor doi miniştri ai culturii din România.

La începutul anului 2010, cele trei noi capitale culturale europene – Essen din regiunea Ruhr, Germania, Pécs din Ungaria şi Istanbul din Turcia – inaugurează o serie întreagă de evenimente muzicale, teatrale, coregrafice, cinematografice şi literare, care se adresează atât locuitorilor lor, cât şi vizitatorilor.

sursa: Amos News

What Next?

Related Articles