Hollande lansează apelul pentru formarea unui guvern al zonei euro

Hollande si sloganul sau. foto ziareliveÎn cadrul unei conferințe de presă ținută la Paris, președintele Francois Hollande a lansat un apel pentru formarea unui guvern al zonei euro, ca o soluție de rezolvare a recesiunii care amenință însăși identitatea europeană.

Hollande a ținut această conferință deoarece, în ultima vreme, a fost acuzat de lipsă de viziune în ceea ce privește proiectele de viitor ale UE.

Cu o rată de popularitate în scădere și pe un fundal de nemulțumiri în Franța, generate de amenințarea recesiunii, Hollande consideră că un guvern pentru zona euro, cu propriul buget, cu dreptul de a împrumuta și de a armoniza taxele, reprezintă singura cale pentru a opri căderea economică din zona euro.

“Este responsabilitatea mea ca leader și reprezentant al unui stat ce a co-fondat UE să scot Uniunea din starea de letargie în care s-a blocat”, a spus Hollande.

“Dacă Europa rămâne în stadiul în care este acum, am putea spune că acesta este finalul unui proiect măreț”, a mai spus Hollande.

Noua structură ar presupune o modificare a tratatelor Uniunii și ar putea deveni funcțională în următorii 2 ani.

Sursa: EUObserver

What Next?

Related Articles