Hillary Clinton: SUA nu au avut absolut nimic de-a face cu filmul care denigrează islamul

Hillary Clinton. foto telegraph.co.uk

Aproape întreaga lume musulmană este inflamată. Au avut şi au loc manifestaţii împotriva americanilor în Egipt, Tunisia, Yemen, Iran, a fost atacată ambasada amerciană din Libia şi a fost ucis ambasador american în această ţară.
Motivul: un film intitulat “Inocenţa musulmanilor” (“Innocence of Muslims”) şi din care un fragment de circa 14 minute a fost difuzat pe internet. Filmul – considerat o ofensă la adresa islamului –  a stârnit reacţii puternice în mai multe ţări arabe.
În acest context, guvernul Statelor Unite ale Americii, prin vocea secretarului său de stat, Hillary Clinton a declarat că “SUA nu a avut nimic de-a face cu controversata înregistrare video difuzată pe internet care denigrează islamul”.

“Guvernul Statelor Unite nu a avut absolut nimic de-a face cu acest video. Respingem categoric conţinutul şi mesajul său’, a spus Hillary Clinton, la începutul unei întrevederi cu responsabili din Maroc. “Pentru mine, personal, acest video este dezgustător şi condamnabil. Pare să fi avut un scop de un profund cinism, de a denigra o mare religie şi de a provoca mânie”, a afirmat şefa diplomaţiei americane.

Hillary Clinton a îndemnat în acelaşi context guvernele şi pe clericii din întreaga lume să condamne violenţele survenite în urma difuzării respectivului film pe internet.

Sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles

One Response to "Hillary Clinton: SUA nu au avut absolut nimic de-a face cu filmul care denigrează islamul"

  1. D.Ober.Man says:

    “Pentru mine, personal, acest video este dezgustător şi condamnabil.” Daca este dezgustator inseamna ca dna Hillary, dezgustata, nu a vazut video-ul pana la capat. In acest caz nu poate sti daca este condamnabil. Daca, totusi, l-a vazut in totalitate inseamna ca dezgustul nu a fost chiar dezgust. Asa ca, oare a cata oara, dna Hillary este hilara. Si nu se poate spune ca “Guvernul SUA nu a avut absolut nimic de-a face cu…” dna hilara. Politica americana, politicieni americani. Hilaritate cu iz de nemernicie desconsideranta la adresa celor pe care ii vor prostiti prin astfel de declaratii.