Hillary Clinton despre relatia Romania – R. Moldova

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a declarat într-un interviu apărut pe pagina online al Voice of America că “disputele Republicii Moldova cu România privind frontiera şi prezenţa trupelor ruse pe teritoriul moldovean reprezintă motive de îngrijorare” (n.r. pentru politica externă).


Republica “Moldova se străduie să îşi îmbunătăţească economia şi să întărească democraţia, este eligibilă pentru Acordul Millennium Challenge Corporation
(MCC) deoarece este încă o ţară săracă şi are nevoie de mult ajutor”, a declarat Hillary Clinton în interviul acordat la Paris, unde a susţinut un discurs pe tema securităţii Europei.

“Cu siguranţă, disputele privind frontiera cu România şi prezenţa trupelor ruse pe teritoriul moldovean sunt motive de îngrijorare. Dar vrem să ajutăm Moldova să îmbunătăţească vieţile cetăţenilor săi şi, sperăm, cu timpul, problemele cu care se confruntă vor fi rezolvate”, a adăugat şefa diplomaţiei americane.

O delegaţie condusă de premierul moldovean, Vlad Filat, a efectuat o vizită în Statele Unite în perioada 19-23 ianuarie, în cadrul căreia a fost semnat acordul cu agenţia guvernamentală Millennium Challenge Corporation (MCC), privind acordarea unui împrumut de 262 de milioane de dolari Republicii Moldova, în vederea reducerii sărăciei.

 

Sursa: Voice of America onlineMEDIAFAX

 

 

 

What Next?

Related Articles