Hillary Clinton “cucereste” Penssylvania

Hillary Clinton, candidat la investitura democrata pentru Casa Alba, a castigat alegerile primare din Pennsylvania cu un avans de zece procente fata de rivalul sau Barack Obama, potrivit primelor rezultate date publicitatii, potrivit AFP.


Sondajele aratau ca senatoarea de New York avea nevoie de aproape zece puncte pentru a ramane in cursa de recuperare a avansului pe care il are rivalul sau.
Pentru fosta Prima Doamna, castigarea alegerilor din Pennsylvania a fost obligatorie pentru a pastra intacte ambitiile la presedintia Statelor Unite. Desi initial avea 20 de puncte avans la inceputul lui martie, luna aceasta Clinton a fost creditata cu doar sase procente peste rivalul sau, Obama.

In cadrul unei conferinte de presa in Pittsburgh, Obama a declarat ca se simte “outsider” pentru alegerile din Pennsylvania si a precizat, ulterior, ca nu va contesta victoria lui Hillary Clinton chiar daca aceasta va fi obtinuta cu doar un singur punct. “Daca doamna Clinton va obtine peste 50 la suta din voturi, atunci va castiga. Nu ma voi bucura pentru 45 de procente si nu ma voi multumi cu o victorie morala. In acel caz, voi spune ca am pierdut acest stat”, a subliniat acesta.

Senatorul de Illinois ramane cu o victorie intr-un stat important, Mississippi, obtinuta pe 11 martie. Pana in prezent, Obama a castigat in mai multe state decat Hillary Clinton (28 contra 17, dat fiind ca alegerile din Michigan si Florida nu sunt validate), are mai multi delegati (1.650 la 1.508) si a primit mai multe voturi (13,3 milioane fata de 12,6 milioane).

Echipa de campanie a lui Hillary Clinton a subliniat insa ca senatoare de New York a castigat in statele mari, precum New York si California, dar si in alte state considerate “cheie” pentru ca un candidat democrat sa castige alegerile din noiembrie, printre acestea, Ohio si Florida.

 

 

Sursa: AFP

What Next?

Related Articles