Hezbollah la un pas de a fi acuzată oficial în dosarul asasinării premierului libanez Hariri

Procurorii internaţionali au emis un act de acuzare pentru asasinarea, în 2005, a fostului premier libanez Rafik Hariri.

Tribunalul special al ONU pentru Liban nu a dat publicităţii încă numele suspecţilor, iar un judecător va decide dacă va emite mandate.

Potrivit aşteptărilor, membri ai mişcării islamiste şiite Hezbollah vor fi acuzaţi. Gruparea neagă orice rol, însă a contribuit la schimbarea guvernului libanez săptămâna trecută, după ce premierul a refuzat să respingă autoritatea tribunalului.

În Liban este linişte deocamdată, dar există temeri că evenimente precum acesta vor duce la violenţe interconfensionale, similare celor din 2008. Preşedintele american Barack Obama a salutat actul de acuzare şi a subliniat că tribunalul trebuie să îşi poată continua activitatea fără interferenţe.

Rafik Hariri şi alte 22 de persoane au fost asasinate în februarie 2005, când o bombă a explodat în apropiere de coloana sa oficială, la Beirut.

Iniţial, Siria a fost acuzată pentru asasinat. După moartea lui Hariri, a fost obligată să îşi retragă trupele din Liban, după 29 de ani. Însă dovezile din ultimul an sugerează că membri ai Hezbollah ar fi principalii suspecţi.

sursa: Deutsche Welle

What Next?

Related Articles

2 Responses to "Hezbollah la un pas de a fi acuzată oficial în dosarul asasinării premierului libanez Hariri"

  1. CopperNick says:

    ..//Însă dovezile din ultimul an sugerează că membri ai Hezbollah ar fi principalii suspecţi.//..
    Si cine a fost in spatele lor? Ca ei ar fi principalii suspecti e pe undeva normal..de unde sa iei executanti intr-o tara ca Liban? Si daca ii iei, ca numai de acolo se poate, nu lovesti ca la biliard, in principala tinta?

  2. Bure Bista says:

    Poate vom afla la proces, CopperNick