Guvernul ucrainean interzice rochiile mulate şi decolteurile fucţionarelor

Tinută ministerială varianta România

Guvernul ucrainean a publicat pe site-ul oficial un cod vestimentar strict, prin care îşi propune să rupă tradiţia fostului premier Iulia Timosenko, renumită pentru stilul său “glamour” şi aflată acum pe băncile opoziţiei.

Regulamentul propune un “stil de afaceri” sobru pentru angajaţii şi vizitatorii guvernului de la Kiev, în contrast cu rochiile mulate şi tocurile înalte ale Iuliei Timosenko. “Ţinuta de afaceri a funcţionarului îi permite nu numai să-şi îndeplinească bine profesia, dar şi să lege bune relaţii”, se arată în acest document.

Textul, care are mai multe pagini, conţine instrucţiuni detaliate pentru bărbaţi şi femei, care stabilesc inclusiv lungimea pantalonului. Barbaţii trebuie să aibă “cel puţin trei costume” şi o camaşă proaspat spălata în fiecare zi.

“Femeia funcţionar trebuie să aibă un aer feminin, îngrijit, elegant”, dar “decolteurile adânci”, “fustele prea strâmte sau prea scurte” precum şi “rochiile mulate” sunt descurajate.

Iulia Timoşenko, ajunsă în opoziţie dupa înfrangerea de la alegerile prezidenţiale din februarie, a ironizat noul regulament, pe care l-a caracterizat drept “ridicol”.

La noi “fătucele” semidezbrăcate au invadat holurile guvernului, ministerelor chiar a Parlamentului. Deh, se poartă moda “Udrea”.

sursa: HotNews

What Next?

Related Articles