Guvernul Boc a decis să menţină obiectivul de adoptare a monedei euro în 2015

boc ajutat de udrea sa gandeasca singur foto-gandul

Premierul Emil Boc a confirmat decizia Guvernului de a menţine obiectivul de adoptare a monedei euro în anul 2015, în urma consultării cu Preşedinţia şi Banca Naţională, precizând totodată că data exactă – dacă va fi 1 ianuarie sau o altă dată – va fi stabilită ulterior, prin discuţii cu “partenerii europeni”.

El a arătat că a fost decisă constituirea unui comitet care va monitoriza îndeplinirea obligaţiilor aferentă aderării la zona euro, astfel încât România să fie pregătită în 2015 pentru acest obiectiv.

Comitetul va fi condus de primul-ministru şi îi va avea ca membri pe guvernatorul Băncii Naţionale (ca vicepreşedinte), pe vicepremierul Guvernului, pe miniştrii Finanţelor, Economiei, Muncii, Educaţiei, Justiţiei şi Administraţiei, precum şi pe reprezentanţi ai Departamentului Afacerilor Europene, Institutului Naţional de Statistică şi cabinetul premierului.

Boc a declarat că efectul aderării la zona euro va fi scăderea dobânzilor şi că moneda euro nu are legătură cu creşterea preţurilor.

Coaliţia a discutat vineri, într-o reuniune la care a participat şi guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, varianta ca moneda euro să fie adoptată la 1 ianuarie 2015, iar până la finalul acelui an să circule în paralel atât moneda naţională, cât şi euro, a declarat Varujan Pambuccian.

sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles